top of page

L'Escoleta de Cinema no s'atura

Fem audiovisual des de casa!

Des de l'Escoleta de Cinema, volem proposar-vos a infants i joves, dues activitats perquè la vostra creativitat i l’expressió no quedin confinades amb aquesta situació que estem vivim.

Us animem que continueu utilitzant l'audiovisual com a eina d'expressió, d'autoconeixement, de relació amb els i les altres i sobretot per donar a conèixer la vostra mirada al voltant de les vivències del confinament, que de ben segur no és gens senzill per a moltes de vosaltres. De tota manera, també pot ser una oportunitat per cercar altres formes de jugar i entretenir-se.

Us proposem dues activitats de creació audiovisual:

1- Què veiem des del balcó o des de la finestra?

Us convidem que ens doneu a conèixer què veieu des del balcó o des de la finestra. Us donem 3 possibilitats per fer-ho:

- Fer un dibuix que expressi allò que copseu des de casa.

- Fer una sèrie de fotos de les vistes que teniu.

- Gravar en vídeo alguna cosa que passi o allò que veieu.

El resultat de qualsevol de les 3 opcions podeu enviar-nos-el a: escoletadecinema@gmail.com i al nostre web anirem publicant un recull setmanal de tot el que ens arribi. Així tindrem una visió conjunta de què veieu nens i nenes de diferents edats i punts de la ciutat, i totes ens intercanviarem altres paisatges pels quals viatjar, encara que sigui virtualment 😉

2- Reporteres i reporters a casa

D’altra banda, volem que no deixeu enrere la vostra intuïció periodística. Sou molts i moltes les que heu gaudit i també heu après moltes coses amb els tallers de reporters i reporteres de l'Escoleta de Cinema. També n’hi ha que encara no heu viscut l’experiència... Per a vosaltres, ja és hora de començar 😉

Des de l'Escoleta de Cinema, creiem que una forma de trencar l'aïllament que estem vivim és mirar-nos les unes a les altres i saber que estem vivim a les nostres cases amb aquest confinament.

Com ho fem?

Pas 1: Visualitzar aquests vídeos per aprendre els tipus de plans que podeu utilitzar segons allò que voleu expressar i/o mostrar.

Pas 2: Preparar el guió

Un reportatge convé que tingui:

1- Presentació: Escollir un lloc ben bonic de casa vostra on gravar la presentació. Penseu i escriviu què voleu dir a partir de respondre, com a mínim, a dues qüestions:

Qui ets? Què vols investigar o explicar?

També ens podeu explicar per què heu decidit fer aquesta activitat.

Després planifiqueu amb quins plans voleu gravar la presentació, fins i tot podeu dibuixar-los.

2- Preguntes: Decidir a qui entrevistar i preparar preguntes. L’entrevista pot ser a qualsevol persona de la família amb la qual estigueu convivint aquests dies: mares, pares, germans i germanes, avis, àvies,companys, companyes, educadors etc.

Us fem una proposta de preguntes, però si en teniu d’altres al cap... endavant amb la vostra creativitat!

  1. Com esteu vivint aquesta situació de confinament?

  2. Quines coses has deixat de fer aquests dies?

  3. Què estàs fent que no fas normalment?

  4. Què és el que més et va agradar del dia d'ahir?

  5. I allò que et va agradar menys?

  6. Quina és la primera cosa que faràs quan aquesta situació s’acabi?

També heu de pensar quins plans fareu servir per a les entrevistes. Millor que siguin de prop, per escoltar-les bé!

Podeu gravar també algunes imatges dels vostres personatges o de casa vostra per ambientar el reportatge.

3- Comiat: De la mateixa manera que heu definit una presentació, heu de pensar un comiat del reportatge, on podeu explicar què heu après i què us ha semblat fer de reporters i reporteres a casa.

Pas 3: Silenci, càmeres i acció!

Si ja ho teniu tot enllestit per començar a gravar, és el moment de demanar una càmera o un mòbil vostres o d’alguna persona adulta de la casa. Ha arribat el moment de rodar el vostre reportatge. Podeu assajar abans de gravar i repetir tantes vegades com calgui.

Pas 4: Envieu-nos el resultat de la vostra gravació a: escoletadecinema@gmail.com i editarem el vídeo del reportatge per penjar-lo al nostre web. Com que el material pesarà força, millor si ho feu mitjançant la plataforma Wetransfer (https://wetransfer.com/) o similar.

En qualsevol dels passos, podeu escriure'ns a escoletadecinema@gmail.com si us sorgeixen dubtes o comentaris a fer-nos arribar!

Post destacat
Posts recents
Arxiu
Tags
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page