top of page

Tercer any de Cinema amb ulls d'infant

Cinema amb ulls d’infant és el projecte artístic de dinamització sociocultural que dóna continuïtat a l'Escoleta de Cinema itinerant. Dut a terme per Teleduca amb la col·laboració de l'ajuntament de Barcelona.

 

A través del nostre programa d'intervenció sociocultural fonamentat en la creació audiovisual, pretenem transferir coneixements i eines, facilitar processos d’autoconeixement i desenvolupar capacitats per a l'apoderament, l'autonomia i l’aprendre fent tant a nivell individual com grupal o comunitari.

 

Es caracteritza per ser un projecte pensat per a fomentar la interacció i participació entre la població i els espais culturals i educatius del barri. Aprofitem infraestructures, publiques o privades, i espais públics de convivència per tal de reactivar-los com espais de comunicació que enforteixin el teixit social i fomentin la pertinença al territori. 

 

La metodologia de treball en les nostres activitats aposta per un model mixt que extreu el més adient de diferents pedagogies com la pedagogia sistèmica i l’aprenentatge cooperatiu, apostant per noves metodologies, més participatives. L’objectiu d’aquesta aposta pedagògica és que els i les participants adoptin un paper molt més actiu en el seu procés d'ensenyament-aprenentatge i, per tant, que aquest procés sigui molt més significatiu, productiu i transcendent.

Es portaran a terme accions diverses on, mitjançant la educomunicació, s’adeqüen al context depenent de l'àrea educativa en la qual s'intervingui. Així doncs, pretenem promoure valors com la creativitat, la sostenibilitat, la proximitat, el respecte per la diversitat o l’equitat de gènere, entre d’altres.

 

Cinema amb ulls d’infant s'implementa a través de dos eixos de treball:

 

●     Eix de recolzament a l’educació formal i no formal, amb tallers i activitats liderades per un equip de professionals de les arts audiovisuals i plàstiques, especialitzat en l’àmbit comunitari, socioeducatiu i del lleure.

●     Eix de dinamització en l’àmbit de l’educació informal, amb accions i activitats participatives comunitàries que fomentin l’enfortiment i dinamització del teixit social local.

Cinema amb ulls d’infant consta d’una programació regular d’activitats educatives obertes i gratuïtes al voltant de les arts audiovisuals. Aquestes es caracteritzen per cercar la innovació creativa i abordar els centres d’interès dels nens i les nenes. Des de la creació audiovisual, acompanyem els infants i/o les famílies a treballar l’educació emocional, les relacions de pertinença a l’entorn i el redescobriment de la comunitat que som.

                                                                                

 Considerem la introducció de la perspectiva de gènere en el projecte com una estratègia per transformar la realitat, un compromís per millorar la situació social i aconseguir una relació entre gèneres més equitativa, mitjançant un llenguatge inclusiu.

 

Les pel·lícules

Aquí teniu les tres producccions de Cinema amb ulls d'infant durant el 2016:

bottom of page