top of page

Reporters i reporteres als barris!

Aquest any l'Escoleta de Cinema ha fet molts tallers de reporters i reporteres. Amb aquest taller els nens i les nenes decideixen treballar amb diversos temes i un dels més escollits és el seu entorn més proper: el barri.

D’aquesta manera i mitjançant l'audiovisual l'Escoleta de Cinema es va desplaçar als barris de Baró de Viver, Horta, Sant Andreu i Sant Martí per fer-hi recerques sobre l'espai públic, les reivindicacions i lluites que hi ha, les seves memòries o commemoracions.

Tot això passant per tot el procés de producció audiovisual. Així des de l'Escola Baró de Viver, els nens i nenes de 3r es van convertir en #investigadoresdeltemps i #aventureresdelbarri per investigar el passat i el present del barri. Des de l'Escola Heura els nens i nenes de 1r i 5è es van repartir la feina al voltant d'un espai públic com els jardins de Can Fargues, un espai del que ara gaudeixen producte de la lluita veïnal. Per fer-ho van sortir al carrer amb l’Operació Jardí i Notícies Heura, per investigar la seva història i els usos que li dóna la gent del barri al parc.

De parcs i espai públic també va el reportatge que han fet els premonitors de la Ludoteca de Casa Bloc, que reclamaven que es facin millores en el parc que més utilitzen, però en general en tot l'espai públic del barri. A més a més, també van reflexionar i preguntar a la gent del barri sobre la qüestió de l'habitatge a Sant Andreu.

Una de les coses per les quals l'espai públic té sentit és per gaudir en comunitat i festejar amb tot el barri, i això és el que van fer amb la celebració del Popularri a Sant Martí, on els i les alumnes de l'extraescolar Blog Col·laboratiu i alfabetització Digital de l'Escola La Palmera, van fer un super reportatge de la celebració.

A més, en el cas de Casa Bloc i lEscola Heura van poder gaudir de dos cinefòrums reflexionant sobre la seva feina i els temes que abordaven els reportatges amb la resta de la comunitat.

Estem molt contentes de la feina feta per tots i totes els reporters i reporteres i en breu podeu gaudir de tots els vídeos al Vimeo de l'Escoleta de Cinema.

Post destacat
Posts recents
Arxiu
Tags
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page